Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2023
Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Οι δεκα ικανοτητες που θέλουν να δουν οι εργοδότες στο βιογραφικό σας
 Η λίστα με τις δεξιότητες μπαίνει συνήθως στο τέλος ενός βιογραφικού και πολλοί υποψήφιοι για δουλειά τη συμπληρώνουν βιαστικά, θεωρώντας πως οι σπουδές και η προϋπηρεσία είναι που θα κερδίσουν τις εντυπώσεις. Αλλά αυτή η ενότητα είναι πιο σημαντική από ό, τι νομίζετε – ειδικά αν ελπίζετε να βρείτε μια νέα δουλειά σύντομα.

Η πλειονότητα των εταιρειών (76%) προχωρούν σε προσλήψεις βάσει δεξιοτήτων για να καλύψουν ανοιχτές θέσεις, με περισσότερες από τις μισές (55%) να χρησιμοποιούν τεστ δεξιοτήτων για συγκεκριμένους ρόλους για τον έλεγχο υποψηφίων, σύμφωνα με την TestGorilla, εταιρεία  HR με έδρα το Άμστερνταμ. Αυτοί οι αριθμοί προέρχονται από έρευνα του Οκτωβρίου 2022 σε 2.736 εργοδότες στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης.

Οι δεξιότητες που αναζητούν οι υπεύθυνοι προσλήψεων, ωστόσο, αλλάζουν συνεχώς, καθώς οι τεχνικές δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένων των αναλυτικών στοιχείων και των πωλήσεων, και οι μαλακές δεξιότητες όπως η ηγεσία και η επικοινωνία, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα από το LinkedIn.

Για να βοηθήσει τα άτομα που αναζητούν εργασία να καθορίσουν ποιες δεξιότητες θα επισημάνουν στο βιογραφικό τους, το LinkedIn εντόπισε τις 10 κορυφαίες δεξιότητες για τις οποίες προσλαμβάνουν οι εργοδότες αυτήν τη στιγμή.

Αυτές οι δεξιότητες εμφανίζονταν πιο συχνά στις περιγραφές θέσεων εργασίας για ανοιχτούς, αμειβόμενους ρόλους μεταξύ Απριλίου και Οκτωβρίου 2022 στο LinkedIn και ήταν οι πιο συνηθισμένες δεξιότητες που έχουν στο προφίλ τους άτομα με τα οποία προσλήφθηκαν ή επικοινωνήθηκαν στο LinkedIn από έναν υπεύθυνο προσλήψεων.

  1. Διαχείριση (management)
  2. Επικοινωνία
  3. εξυπηρέτηση πελατών
  4. Ηγεσία
  5. Πωλήσεις
  6. Project management
  7. Έρευνα
  8. Αναλυτικές δεξιότητες
  9. Μάρκετινγκ
  10. Ομαδική δουλειά

Τo management βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, καθώς οι εταιρείες αναζητούν στελέχη που μπορούν να προσλάβουν σε μια δύσκολη αγορά εργασίας και να διαχειριστούν ομάδες με έλλειψη προσωπικού. Αυτοί οι ηγέτες πρέπει επίσης να είναι προσαρμοστικοί σε περίπτωση οικονομικής ύφεσης.

«Αντιμετωπίζουμε μερικές από τις πιο αβέβαιες οικονομικές συνθήκες που έχουμε δει ποτέ», λέει στο CNBC ο Andrew McCaskill, ειδικός σταδιοδρομίας στο LinkedIn. «Οι εταιρείες θέλουν ανθρώπους που μπορούν ακόμα να ευδοκιμήσουν σε αυτό το περιβάλλον».

Απαιτούνται τεχνικές δεξιότητες για πολλές θέσεις εργασίας, αλλά η έλλειψη soft skills μπορεί να σταθεί πραγματικό εμπόδιο σε μία πρόσληψη. Η μαδική εργασία, η επικοινωνία και η επίλυση προβλημάτων είναι ιδιαίτερα πολύτιμες για τους επαγγελματίες που εργάζονται σε ένα υβριδικό περιβάλλον εργασίας, εξηγεί ο McCaskill.

«Η ικανότητα να προσαρμόζεσαι και να ασχολείσαι όχι μόνο με τους ανθρώπους με τους οποίους έχεις καλή σχέση, αλλά με τους ανθρώπους που μπορεί να μην βλέπεις καθημερινά, είναι μια πραγματικά σημαντική ικανότητα για οποιαδήποτε δουλειά», σημειώνει. «Αλλά είναι μια δεξιότητα που είναι δύσκολο να τελειοποιηθεί  εξ αποστάσεως, όπου τα πράγματα μπορούν εύκολα να χαθούν στη μετάφραση… Αν μπορείτε λοιπόν να το κάνετε αυτό, είστε ένα τεράστιο πλεονέκτημα για οποιαδήποτε ομάδα».

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τα άτομα που αναζητούν εργασία δεν χρειάζεται να συμπεριλάβουν κάθε δεξιότητα στη λίστα του LinkedIn στις αιτήσεις τους για να έχουν επιτυχία στην αναζήτησή τους. Ωστόσο, είναι έξυπνο να σκεφτείτε ποιες δεξιότητες απαιτούνται για τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή στη γλώσσα στις περιγραφές θέσεων εργασίας, διαβάζοντας τις σελίδες καριέρας των εταιρειών ή συνδέοντας άτομα σε αυτούς τους ρόλους και ρωτώντας τους ποιες δεξιότητες έχουν βρήκαν ότι είναι πιο χρήσιμοι στη θέση τους.


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 99 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - ΣχόλιαΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 11:59
Σχόλια (5)

ΕΚΟ μόνο στον τίτλο
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:04
Σχόλια (15)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 17:59
Σχόλια (4)


Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (1)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (2)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουλίου 2023
Θέματα Πανελλαδικών 2023: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
Πανελλήνιες 2023- υποψήφιοι των ΕΠΑΛ: Μαθήματα ειδικότητας σήμερα Τετάρτη
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
Ρεκόρ στις ελλείψεις πιλότων αεροσκαφών
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2023
ΑΕΙ: Ξεκινά το «Εσωτερικό ERASMUS»
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Σελίδα 1 από 5896 (35376 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5894
5895
5896
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης