Τρίτη, 30 Μαΐου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 19 Μαρτίου 2023
Επικαιρότητα   Πανελλαδικές 2022 - Μηχανογραφικό 2022
Πανελλήνιες 2023: Σύγχρονοι επιστημονικοί κλάδοι με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον
Οι επιστήμες, που «περιστρέφονται» σε χώρους υγείας, τροφίμων και περιβάλλοντος φαίνεται ότι θα έχουν μέλλον για τους νέους, αφού αυτές θα στηρίξουν τους ανθρώπους ώστε να έχουν μια ασφαλέστερη αλλά κυρίως ποιοτική ζωή, κάτι που οι σύγχρονες κοινωνίες διεκδικούν δυναμικά. Με δεδομένο ότι τα νέα παιδιά, που φοιτούν στα λύκεια, βρίσκονται μπροστά σε ένα κόσμο, που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και η επαγγελματική αποκατάσταση τους είναι εξαιρετικά σύνθετη διαδικασία η αγωνία τους να εντοπίσουν αυτό που θα τους εξασφαλίσει μια καλή επαγγελματική ζωή είναι απολύτως κατανοητή.

Ιδιαίτερα για τα παιδιά της Γ ΄λυκείου που σύντομα θα περάσουν από τη διαδικασία των Πανελληνίων εξετάσεων και στη συνέχεια από τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού η αναζήτηση μιας «καλής σχολής» είναι δύσκολη, αλλά άκρως αναγκαία, αφού σήμερα οι νέοι δεν πιστεύουν στο «ας εισαχθώ σε μια πανεπιστημιακή σχολή και μετά βλέπουμε». Αυτός είναι και ο λόγος, που τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς «ψάχνονται» πολύ και ζητούν τη βοήθεια ειδικών συμβούλων ώστε να εντοπίσουν το καλύτερο γι΄ αυτούς. Μέσα από τις τις μεταβολές στην οικονομία και την αγορά εργασίας, αναδύονται νέοι επαγγελματικοί τομείς και παραδοσιακές θέσεις εργασίας καταργούνται, ωθώντας έτσι τους νέους να στρέψουν τις σπουδές τους σε σύγχρονους επιστημονικούς κλάδους με σημαντικές προοπτικές για το μέλλον.

Οι επιστήμες της τοξικολογίας, της βιοτεχνολογίας και της φαρμακογενετικής πρόκειται να φέρουν τρομερές επαναστάσεις στο χώρο της υγείας, των τροφίμων και του περιβάλλοντος. Η καθεμία με το δικό της τρόπο και με τη μοναδικότητα του αντικειμένου της έρχεται να υποστηρίξει τις κοινωνίες και να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο αλλά για να αποδώσουν τα μέγιστα οφέλη χρειάζεται να ασκούνται από τους κατάλληλους ανθρώπους. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό οι απόφοιτοι των τμημάτων υγείας, ανακαλύπτοντας τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους να επιλέξουν τον πλέον ταιριαστό για αυτούς επιστημονικό κλάδο. Για να βοηθήσουμε τους υποψήφιους, με παραδείγματα ,αναλύουμε τρεις καινοτόμες εξειδικεύσεις για αποφοίτους χημείας, βιολογίας και φαρμακευτικής με τεράστιες διεξόδους στην σύγχρονη αγορά εργασίας.

ΦΑΡΜΑΚΟΓΕΝΕΤΙΚΗ

Είναι γνωστή σε όλους η φράση «Δεν είναι όλα για όλους» όπως δεν είναι και κάθε φάρμακο κατάλληλο για οποιονδήποτε άνθρωπο. Κι αυτό, γιατί ο κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και αντιδρά διαφορετικά στις φαρμακευτικές ουσίες σε σχέση με κάποιον άλλο, γεγονός που στρέφει τις φαρμακοβιομηχανίες και τον ιατρικό κλάδο γενικότερα στην αναζήτηση νέων φαρμάκων, ώστε να υπάρξει εξατομικευμένη θεραπεία για τον κάθε ασθενή, η οποία θα συνδυάζει άριστα την φαρμακευτική αποτελεσματικότητα με την ασφάλεια. Έτσι, το μέλλον στη φαρμακολογίας έρχεται με την επιστήμη της φαρμακογενετικής , η οποία ασχολείται με τη μελέτη της επίδρασης των γενετικών διαφοροποιήσεων ενός ή λίγων γονιδίων στην απόκριση του φαρμάκου. Με απλά λόγια, η φαρμακογενετική είναι η μελέτη του τρόπου, με τον οποίο οι άνθρωποι ανταποκρίνονται διαφορετικά στις φαρμακευτικές αγωγές, με βάση τα γονίδιά τους. Στην Ελλάδα, προσφέρεται σχετικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών με τίτλο Φαρμακευτική Ανάλυση – Έλεγχος ποιότητας από το τμήμα Φαρμακευτικής του ΕΚΠΑ. Δες το πρόγραμμα εδώ.

ΤΟΞΙΚΟΛΟΓΙΑ

Η επιστήμη της τοξικολογίας ασχολείται γενικά με τα δηλητήρια, τις ιδιότητες τους, τον τρόπο δράση τους και με την αντιμετώπιση των δηλητηριάσεων. Ακόμη, ασχολείται με τη διάγνωση των δηλητηριάσεων και την ανίχνευση των δηλητηρίων στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον, ενώ διεξάγει και μελέτες για τρόφιμα, αέρα, νερό και έδαφος. Η τοξικολογία αποτελεί έναν διεπιστημονικό κλάδο και αντλεί γνώσεις από την αναλυτική χημεία, τη βιοχημεία, τη φυσιολογία, τη μοριακή βιολογία και τη φαρμακολογία. Τα πορίσματα της έχουν εφαρμογή στη διατροφολογία και την ιατρική αλλά και στη χημική και φαρμακευτική βιομηχανία και τις βιομηχανίες καλλυντικών και τροφίμων. Διακρίνεται σε τοξικολογία της ανθρώπινης υγείας, σε επαγγελματική τοξικολογία και σε περιβαλλοντική τοξικολογία. Στην Ελλάδα, προσφέρεται σαν μεταπτυχιακό από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι απόφοιτοι του οποίου με την ολοκλήρωση των σπουδών τους θα έχουν όλα τα εφόδια για μια επιτυχή σταδιοδρομία σε όλους τους κλάδους της χημικής βιομηχανίας.

ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η βιοτεχνολογία φαίνεται να βρίσκεται στο επίκεντρο, καθώς πρόκειται για ένα σύνθετο επιστημονικό κλάδο, ο οποίος αναπτύσσεται ραγδαία. Η βιοτεχνολογία στοχεύει στην αξιοποίηση των σημαντικών επιτευγμάτων της βιολογίας και των συναφών επιστημών όπως η χημεία και η φυσική με σκοπό την ανάπτυξη νέων και εξελιγμένων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι εφαρμογές της είναι τεράστιες και φτάνουν από την παραγωγή βιομάζας, μικροβιακών ενζύμων και γενετικά τροποποιημένων φυτών μέχρι την παραγωγή τροφίμων, καυσίμων και φαρμακευτικών προϊόντων. Διακρίνεται σε τέσσερις κλάδους με χρωματικό κωδικό: α)στη λευκή βιοτεχνολογία, η οποία είναι συνδεδεμένη με βιομηχανικές διαδικασίες, β) στην κόκκινη βιοτεχνολογία, με στόχο την παραγωγή ιατρικών προϊόντων, γ) στην πράσινη βιοτεχνολογία με εφαρμογές στην περιβαλλοντική αποκατάσταση και δ) στην μπλε βιοτεχνολογία, η οποία αφορά εφαρμογές στο υδάτινο και θαλάσσιο περιβάλλον. Με τη βοήθεια της βιοτεχνολογίας οι καλλιέργειες αποδίδουν περισσότερο, τα τρόφιμα έχουν μεγαλύτερη θρεπτική αξία και λιγότερες τοξίνες, η χρήση φυτοφαρμάκων μειώνεται και τα τοξικά απόβλητα λιγοστεύουν. Για όσους ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, στην Ελλάδα υπάρχει δυνατότητα σπουδών σε προπτυχιακό επίπεδο, το οποίο προσφέρεται από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (επισκεφθείτε εδώ) και από το τμήμα Βιοτεχνολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (επισκεφθείτε εδώ), το οποίο δίνει επαγγελματικά δικαιώματα γεωπόνου στους αποφοίτους του. Για όσους έχουν ήδη πτυχίο και επιθυμούν την μεταπτυχιακή εξειδίκευση το Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει ΔΠΜΣ στο πεδίο της Βιοτεχνολογίας (επισκεφθείτε εδώ).

Πηγή: ieidiseis.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 71 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια


ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2023 - 11:59
Σχόλια (5)

ΕΚΟ μόνο στον τίτλο
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 - 12:04
Σχόλια (15)

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΙΚΥ ΕΚΟ 2020-2021
Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2023 - 17:59
Σχόλια (4)


Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (1)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (2)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
Τράπεζα Θεμάτων: Σε «κακόβουλη επίθεση» αποδίδει το σημερινό χάος η κυβέρνηση!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
Πανελλήνιες: Τα θέματα μαθημάτων που έπεσαν τα τελευταία 22 χρόνια
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
Τράπεζα Θεμάτων: Σε «κακόβουλη επίθεση» αποδίδει το σημερινό χάος η κυβέρνηση!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 8 ώρες
Κυριακή, 28 Μαΐου 2023
Πανελλήνιες 2023: Οι μαθητές θα πάρουν 350 ευρώ επίδομα - Δείτε πώς
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 5890 (35338 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5888
5889
5890
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης