Σάββατο, 23 Σεπτεμβρίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τρίτη, 23 Μαΐου 2023
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
«Έξυπνες επιλογές» στο Μηχανογραφικό στα Κοινά Τμήματα
«Έξυπνη επιλογή» σημαίνει προοπτικές στην αγορά εργασίας, δυνατότητες διαφοροποιημένης σταδιοδρομίας, αλλά και επαγγελματικά δικαιώματα

Είναι αλήθεια ότι καθώς πλησιάζει η μέρα έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων για κάποιους μαθητές η αγωνία μεγαλώνει. Ωστόσο, αυτό που ισχύει και που υποστηρίζουμε και ως επιστημονική ομάδα είναι ότι πάντα υπάρχουν «έξυπνες επιλογές» σε όλες τις βαθμολογίες και επιστημονικά πεδία.

«Έξυπνη επιλογή» σημαίνει προοπτικές στην αγορά εργασίας, δυνατότητες διαφοροποιημένης σταδιοδρομίας, αλλά και επαγγελματικά δικαιώματα που ενισχύουν έναν πτυχιούχο στις όποιες διαδρομές θελήσει να ακολουθήσει.

Ας δούμε κάποιες «έξυπνες επιλογές», για παράδειγμα, στο 1ο και στο 4ο πεδίο που συνθέτουν ευκαιρίες και δυνατότητες ακόμη και για μια διαφοροποιημένη σταδιοδρομία από ότι συνήθως περιμένουμε απο αποφοίτους θεωρητικών επιστημών. 

Θα αναφερθούμε αρχικά στο τμήμα Βαλκανικών Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών του  Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Ένα τμήμα δυναμικό και με διεπιστημονικό προσανατολισμό. Οι πτυχιούχοι του Τμήματος μπορούν να απασχοληθούν στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα και σε διεθνείς οργανισμούς, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, σε κέντρα ξένων γλωσσών (εφόσον αποκτήσουν και την επάρκεια στην γλώσσα που εξειδικεύθηκαν).

Ένα επιπλέον πλεονέκτημα που έχουν οι πτυχιούχοι του Τμήματος, είναι ότι εγγράφονται στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, υπό την προϋπόθεση της παρακολούθησης μαθημάτων Οικονομικής Κατεύθυνσης και δραστηριοποιούνται ως οικονομολόγοι. Επίσης, συμμετέχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ για θέσεις ΠΕ Διοικητικού/Οικονομικού στο δημόσιο.

Η περαιτέρω εξειδίκευση που μπορεί να αποκτήσει στη συνέχεια ένας πτυχιούχος του τμήματος μπορεί να τον οδηγήσει σε μία διαφοροποιημένη σταδιοδρομία σε δυναμικά πεδία όπως είναι το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, η Διπλωματία, οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί, Μεταναστευτική Πολιτική.

Στο 1ο και ταυτόχρονα στο 4ο πεδίο ανήκει το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Το τμήμα αυτό μέσα από το διεπιστημονικό προσανατολισμό του στους τομείς του πολιτισμού και της πληροφορικής, δημιουργεί επιστήμονες  που μπορούν να ανταποκριθούν σε ένα  απαιτητικό ακαδημαϊκό και επιχειρησιακό περιβάλλον.

Οι σπουδαστές εκπαιδεύονται και στις εφαρμογές των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την παραγωγή και διαχείριση Ψηφιακού Πολιτιστικού Περιεχομένου. Ως απόφοιτοι έχουν σημαντικές γνώσεις και δεξιότητες, σε πεδία όπως: Προγραμματισμό και Βάσεις Δεδομένων, Δημιουργία Δικτυακών Τόπων, Συγγραφή εφαρμογών πολυμέσων, Ψηφιακή επεξεργασία εικόνας / videο, Εικονοληψία και ψηφιακό μοντάζ, Θεωρία Πολιτισμού, Τέχνης και Νέων Μέσων.

Επιπλέον, ανάλογα με τα μαθήματα που θα επιλέξουν, μπορούν να γνωρίζουν: δημιουργία Web εφαρμογών, 3D γραφικών, κινητών εφαρμογών και εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας, σχεδιασμό ασφαλών πληροφοριακών συστημάτων, εφαρμογές εκπαιδευτικού λογισμικού και λογισμικού εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης!

Αυτός ο πλούτος των γνώσεων τους δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθούν με την Επικοινωνία, τα social media, να δραστηριοποιηθούν σε διαφημιστικές εταιρείες, σε τμήματα μάρκετινγκ κ.ά. Οι  γνώσεις αυτές μπορούν να τους οδηγήσουν σε μία διαφοροποιημένη σταδιοδρομία, σε δυναμικά πεδία όπως UX-UI Design, Gamification κ.ά. Παράλληλα, ο απόφοιτος μπορεί να εργαστεί στο δημόσιο τομέα σε Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τα Προσόντα διορισμού Κλάδου ΠΕ 86 Πληροφορικής, αλλά και σε Θέσεις ΠΕ Πληροφορικής του δημοσίου, ή ΠΕ Οικονομικού – Διοικητικού.

Ένα επίσης αξιόλογο τμήμα είναι και το τμήμα Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που ανήκει στο 1ο και 4ο πεδίο.

Ένα πρόγραμμα σπουδών που καλύπτει το επιστημονικό πεδίο της Επικοινωνίας και συνδυάζει πολλά γνωστικά αντικείμενα λαμβάνοντας  υπόψη τις νέες τάσεις στην Επιστήμη των Ψηφιακών Μέσων και των Νέων Τεχνολογιών. Οι απόφοιτοι του Τμήματος μπορούν  να δραστηριοποιηθούν σε τομείς της επικοινωνίας, στις δημόσιες σχέσεις, στο μάρκετινγκ, στη διαφήμιση, στην πολιτική επικοινωνία, στη διεξαγωγή δημοσκοπήσεων, στη διαχείριση φήμης και επωνυμίας. Επίσης, με τις υψηλού επιπέδου γνώσεις και ψηφιακές δεξιότητες, μπορούν να ασχοληθούν και με την εικονική, επαυξημένη και μεικτή πραγματικότητα, τη δημιουργία video και animation. Φυσικά τα περιζήτητα Digital skills θα βοηθήσουν τον απόφοιτο να μην περιοριστεί μόνο στο πεδίο του digital marketing / communication αλλά να διεκδικήσει και άλλες θέσεις που σχετίζονται με πάρα πολλούς κλάδους.

πηγη:www.alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 122 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (1)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (14)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (10)

ΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:25
Σχόλια (6)

10%
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 16:38
Σχόλια (3)

Μεταπτυχιακα
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 - 15:56
Σχόλια (6)

Διοίκηση επιχειρήσεων Αιγαίου
Πέμπτη, 15 Ιουνίου 2023 - 23:15
Σχόλια (2)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
ΑΣΕΠ: Έρχονται πάνω από 9.500 προσλήψεις στο Δημόσιο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Μουσείο Ακρόπολης: Μέχρι σήμερα οι αιτήσεις για 132 προσλήψεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ποια σχολεία στη Θεσσαλία θα μεταστεγαστούν και σε ποια θα γίνει τηλεκπαίδευση
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ανοίγουν τα σχολεία στη Θεσσαλία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
ΔΥΠΑ – Huawei: Οριστικά αποτελέσματα για το νέο πρόγραμμα κατάρτισης σε ψηφιακές δεξιότητες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, 26 Σεπτεμβρίου: Προτάσεις για σχολικές δραστηριότητες από το ΥΠΑΙΘΑ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 13 ώρες
Σελίδα 1 από 5979 (35871 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
5977
5978
5979
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης