"Το θέμα του γραπτού διαγωνισμού στην εκπαίδευση είναι ένα θέμα ηλεκτρικά φορτισμένο και πολιτικά φορτισμένο. Προφανώς όταν κληθώ να καταθέσω τις απόψεις μου θα τις καταθέσω αρμοδίως.Αυτό που εφαρμόζουμε τώρα είναι λάθος σύστημα".
Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής, και πρότεινε :
- Ή θα πάμε σε ένα πιο απλό σύστημα μοριοδότησης και δεν θα μετράνε τα δεκάδες κριτήρια που υπάρχουν και σε ένα πιο απλό σύστημα καταγραφής των αιτήσεων,
- Ή υπάρχει η λύση του γραπτού διαγωνισμού.
"Δεν είναι εύκολο να σας πω ναι ή κατά του γραπτού διαγωνισμού, διότι πρέπει να απαντηθούν πολλά ερωτήματα" υπογράμμισε και σημείωσε:
- Πρώτον θα μιλάμε για τον γραπτό διαγωνισμό που ο Φιλόλογος θα εξεταστεί στα Αρχαία ;
- Μιλάμε για ένα γραπτό διαγωνισμό που ο φιλόλογος και ο Μαθηματικός να να εξεταστούν στα ίδια θέματα παιδαγωγικής;
- Μιλάμε για έναν γραπτό διαγωνισμό δεξιοτήτων;
- Έχει πολλά θέματα προς διάλογο.
- Ελπίζω ο διάλογος να μην είναι φορτισμένος
80.000 αιτήσεις-6.000 ενστάσεις
Σχετικά με την κατάταξη των εκπαιδευτικών στους πίνακες προσλήψεων ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, είπε τα εξής:
Τελειώσαμε τη διαδικασία κατάταξης των εκπαιδευτικών για την Ειδική Αγωγή . 80.000 αιτούντες προς κατάταξη . Πάνω από 6.000 ενστάσεις.
Δημοσιογράφος: Πόση καθυστέρηση σημαίνει αυτό;
Πρόεδρος ΑΣΕΠ: Η Προκήρυξη βγήκε το Φθινόπωρο και τελείωσε προχθές. 12.000 σελίδες αποφάσεων του ΑΣΕΠ επί των ενστάσεων αυτών.Οι μισές από αυτές τις ενστάσεις ήταν οι ίδιες που είχαμε και πριν δυο χρόνια.Παιδαγωγική Επάρκεια και Σεμινάρια.Η Παιδαγωγική Επάρκεια είναι μι α πονεμένη ιστορία στο ελληνικό δημόσιο, ειδικά στο εκπαιδευτικό σύστημα, πως αποδεικνύεται, τι σημαίνει κλπ, Τα δε Σεμινάρια είναι πολύ απλό το θέμα. Κάθε Πανεπιστήμιο δίνει τη δικιά του Βεβαίωση .
πηγη:www.esos.gr