Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Εκπρόσωποι από 24 πανεπιστήμια της Κίνας στην Ελλάδα για συνεργασίες με ελληνικά ΑΕΙ

Βρισκόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Πρόθεση του πανεπιστημίου μου είναι να αναπτύξει συνεργασίες με ΑΕΙ του εξωτερικού σε όλα τα επίπεδα. Η Ελλάδα έχει σπουδαία Ιστορία και θεωρούμε σημαντικό, ακαδημαϊκά αλλά και για λόγους στρατηγικής, να συνεργαστούμε με ελληνικά ΑΕΙ», ανέφερε στην «Καθημερινή» ο Τσιαν Τσιχάνγκ, καθηγητής και υπεύθυνος του διεθνούς προγράμματος της Ιατρικής Σχολής του κινεζικού Shanghai Jiao Tong University. Ο Τσιαν Τσιχάνγκ βρίσκεται αυτές τις ημέρες στη χώρα μας συμμετέχοντας στην αποστολή συνολικά 24 κινεζικών ΑΕΙ, που ήλθαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη συνεργασία ελληνικών και κινεζικών ΑΕΙ. Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα της προσπάθειας που εγκαινιάστηκε από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την China Education Association for International Exchange (CEAIE), τον εθνικό φορέα εκπαιδευτικής διεθνοποίησης της Κίνας και τον αντίστοιχο ελληνικό φορέα Study in Greece (SiG).

«Από την Ελλάδα ξεκίνησε ο δυτικός πολιτισμός, από την Κίνα ο ασιατικός. Ο καλύτερος τρόπος να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μας είναι να αναπτύξουμε συνεργασίες μεταξύ των πανεπιστημίων μας», τόνισε μιλώντας στην «Κ» ο πρέσβης της Κίνας στη χώρα μας Σιάο Τζούντσενγκ. «Τα τελευταία χρόνια τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν ιδρύσει ξενόγλωσσα προγράμματα, στα οποία μπορούν να σπουδάσουν Κινέζοι φοιτητές και αντίστροφα Ελληνες σε κινεζικά ΑΕΙ. Παράλληλα, μπορούν να υπάρξουν συνεργασίες ελληνικών με κινεζικά ΑΕΙ σε προπτυχιακά, μεταπτυχιακά προγράμματα, σε κοινά πτυχία και στην έρευνα», πρόσθεσε ο Κινέζος πρέσβης.

 Στα συγκεκριμένα ΑΕΙ σπουδάζουν συνολικά περί το ένα εκατομμύριο φοιτητές, γεγονός που καταδεικνύει την αξία του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη χθες.

«Ο γεωργικός τομέας είναι σημαντικό πεδίο συνεργασίας των χωρών μας τόσο για την εκπαίδευση όσο και για την έρευνα. Η Κίνα έχει αναπτυγμένη γεωργία και μπορούμε να συνεργαστούμε με ελληνικά ΑΕΙ», παρατήρησε από την πλευρά της η Φεϊάν Σουέ από το Beijing University of Agriculture. Εξέχουσα θέση στη χθεσινή παρουσίαση του ιδρύματος είχε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Beijing University of Agriculture για την αμπελουργία. Οπως εξήγησε η Φεϊάν Σουέ, το πανεπιστήμιό της έχει πάνω από 80.000 φοιτητές, αλλά πολύ λίγους από ξένες χώρες. «Στόχος μας να προωθήσουμε τις ανταλλαγές φοιτητών και πανεπιστημιακών. Είναι πολύ σημαντική για το πανεπιστήμιό μας η εξωστρέφεια, πόσο μάλλον όταν έχουμε συνεργασίες με ιδρύματα μιας χώρας που κάνει αντίστοιχες κινήσεις», ανέφερε η Χου Μενγκλίν από το University of Chinese Academy of Sciences. Σύμφωνα με την ίδια, το ίδρυμα έχει φοιτητές από πάνω από 100 χώρες, αλλά η Ελλάδα είναι ένα σημαντικό βήμα και προς την Ευρώπη.

Στα 24 κινεζικά πανεπιστήμια που «βρέθηκαν» χθες στην Ελλάδα σπουδάζουν συνολικά περί το ένα εκατομμύριο φοιτητές – γεγονός που καταδεικνύει την αξία του μνημονίου συνεργασίας που υπεγράφη χθες ανάμεσα στους εκπροσώπους της CEAIE και της SiG. «Η εταιρεία συστάθηκε πρόσφατα από τα ελληνικά ΑΕΙ για να λειτουργήσει ως “πανεπιστημιακός ΕΟΤ” με στόχο τη διεθνοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης, την προβολή των ελληνικών πανεπιστημίων και την παροχή υπηρεσιών για διεθνείς φοιτητές. Η διαδικτυακή πύλη Study in Greece περιλαμβάνει όσα χρειάζεται να γνωρίζει ένας διεθνής φοιτητής για σπουδές, έρευνα, συνεργασία και διαβίωση στην Ελλάδα. Το SiG ανέπτυξε και συντηρεί ένα ψηφιακό οικοσύστημα, αποτελούμενο από μια σειρά ψηφιακών πλατφορμών για τη διευκόλυνση της δικτύωσης μεταξύ ελληνικών και διεθνών πανεπιστημίων, διδασκόντων και ερευνητών», παρατήρησε ο πρόεδρος της SiG και καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Χρήστος Μιχαλακέλης. Μάλιστα, στη χθεσινή εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν πολλά ελληνικά ΑΕΙ, όπως μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. «Εστιάζουμε στην καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε συνάρτηση και με τις ανάγκες και τη στόχευση της περιφέρειάς μας, που επιχειρεί μια μετάβαση από τη λιγνιτική εποχή στην πράσινη οικονομία», ανέφερε προς τους εκπροσώπους των κινεζικών ΑΕΙ ο πρύτανης του ιδρύματος Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

«Η επίσκεψη των 24 κινεζικών πανεπιστημίων –μεταξύ αυτών μερικά από τα καλύτερα της Κίνας και του κόσμου– ανοίγει νέες δυνατότητες για την προσέλκυση Κινέζων φοιτητών στα ελληνικά πανεπιστήμια», πρόσθεσε από την πλευρά του ο Αποστόλης Δημητρόπουλος γενικός γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία, όταν το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την προσπάθεια διεθνοποίησης.

Πηγή: www.foititikanea.gr

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 81 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
 
Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023

Σχόλια (0)
 γεια
Είμαστε ένας οργανισμός που προσφέρει δάνεια σε άτομα που χρειάζονται προσωπική επένδυση με ποσοστό 2%. Το ποσό κυμαίνεται από 2000 Ευρώ έως 800.000 Ευρώ Είμαι γρήγορος και δίκαιος. E-mail επικοινωνίας:  thristinatsonkova@gmail.com
Υποβλήθηκε πριν από 80 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (1)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (7)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (2)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (4)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (16)

ΒΑΣΕΙΣ
Τρίτη, 11 Ιουλίου 2023 - 21:25
Σχόλια (8)

10%
Κυριακή, 2 Ιουλίου 2023 - 16:38
Σχόλια (5)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Βγήκαν οι Συντελεστές ΕΒΕ 2024 για 455 Τμήματα / ΠΙΝΑΚΕΣ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Είσαι γονιός; 10 Τρόποι για να μεγαλώσεις παιδιά που μισούν το σχολείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023
Iδιωτικό Πανεπιστήμιο σχεδιάζει η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 4 ώρες
Σελίδα 1 από 6085 (36509 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6083
6084
6085
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης