Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2023
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Αυτοψία κλιμακίου επιστημόνων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών στις πλημμυροπαθείς περιοχές της Θεσσαλίας.

Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 κλιμάκιο του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών επισκέφθηκε την πλημμυροπαθή Θεσσαλία. Ο Πρύτανης τους Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Σπυρίδων Κίντζιος Καθηγητής, ο Ομότιμος Καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλίας Ελευθεροχωρινός,  τα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ.κ. Αριστείδης Μερτζάνης, Δημήτριος Μπιλάλης, Κωνσταντίνος Τσιμπούκας, Δημήτριος Τσιτσιγιάννης, Καθηγητές και η Επίκουρη Καθηγήτρια κ. Σοφία Μαυρίκου πραγματοποίησαν πολύωρη επίσκεψη αυτοψίας στις πλημμυρόπληκτες περιοχές της Θεσσαλίας γύρω από τη Λίμνη Κάρλα με έμφαση στα χωριά Σωτήριο και Αχίλλειο.

Κατά την περιήγηση το κλιμάκιο είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπίλλη, στελέχη της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Θεσσαλίας, γεωπόνους της περιοχής καθώς επίσης και με τους ίδιους τους κατοίκους των οποίων η καθημερινότητα είναι δύσκολη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις της ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών  είναι ότι στα σημεία όπου το νερό έχει αποσυρθεί, το έδαφος μπορεί να καλλιεργηθεί για τις φθινοπωρινές σπορές. Ωστόσο, απαραίτητη είναι η άμεση στήριξη των παραγωγών για την αντικατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού, ενώ θα πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός τόσο της αντιπλημμυρικής προστασίας όσο και της παραγωγής, όπως για παράδειγμα με τη δημιουργία ζωνών καλλιέργειας. Τέλος, το κλιμάκιο των επιστημόνων του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών πρότεινε τη μαζική εφαρμογή σύγχρονων μέσων ανίχνευσης της πιθανής ύπαρξης μυκοτοξινών στις καλλιέργειες και τις ζωοτροφές με στήριξη από το κράτος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης παραχωρήθηκε συνέντευξη της ομάδας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν απόσπασμα της συνέντευξης στον ακόλουθο σύνδεσμο:https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/prytanis-geoponikou-panepistimiou...

 Πηγή:www.esos.gr


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 354 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Μεταλυκειακό Έτος - Τάξη Μαθητείας: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις - Μέχρι πότε η διορία
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες

Προπτυχιακά - Μεταπτυχιακά - Διδακτορικά Εξ Αποστάσεως

Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Σχολεία: Έρχεται η επόμενη μέρα χωρίς μαθήματα αλλά με απουσίες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Φτιάξτε το πιο υγιεινό κολατσιό για το σχολείο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2024
Πώς θα αξιολογηθούν οι μαθητές του Γυμνασίου στο α' τετράμηνο
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Δέκα καθηγητές του στο 2% των πλέον διακεκριμένων του κόσμου
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2024
Αυτισμός: Πώς να τον αναγνωρίζουν οι γονείς νωρίτερα στο παιδί
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 5 ημέρες
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης