Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2023
Επαγγέλματα και Προοπτικές   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα   Άρθρα
Απεργία στους παιδικούς σταθμούς, πληρώνονται άμεσα απαντά η ΕΕΤΑΑ
 Πανελλαδική απεργία στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για την Τρίτη 28 Νοεμβρίου λόγω πολύμηνων καθυστερήσεων πληρωμών του επιδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ. Οι πληρωμές θα γίνουν εντός εβδομάδας δηλώνει στο Dnews ο Σπύρος Σπυρίδων, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Οι οφειλές στην αποπληρωμή του επιδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ για τη φοίτηση παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς ΕΣΠΑ οδήγησε στην κήρυξη πανελλαδικής απεργίας στον κλ΄΄άδο την Τρίτη 28 Νοεμβρίου. Όπως δηλώνουν οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών παιδικών σταθμών "Διαπαιδαγωγούμε, τρέφουμε, θερμαίνουμε τα παιδιά από το υστέρημά μας και γινόμαστε επαίτες των δεδουλευμένων μας. Και φυσικά το πρόγραμμα ΕΣΠΑ είναι μονόδρομος για τις επιχειρήσεις μας, διότι δεν υπάρχουν στην Ελλάδα του 2023 πολλές  οικογένειες που το εισόδημά τους να είναι πάνω από 35.000 ευρώ (όριο εισοδηματικού κριτηρίου για το ΕΣΠΑ) για να μπορεί να πληρώνει ιδία  δίδακτρα . Η κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των  επαγγελματιών του κλάδου μας και όχι μόνο  και μάλιστα μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και την αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού  αδυνατεί να ανταποκριθεί σε βασικές υποχρεώσεις".

Η επιστολή του Συλλόγου Ιδιωτικών Μεγάλων και Μικρών Παιδικών Σταθμών και Νηπιαγωγείων Ελλάδος (ΣΙΜΜΙΠΑΣΕ) έχει ως εξής:

«Αγαπητοί γονείς,
Συνοδοιπόροι και οι δυο στην ανατροφή και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών σας μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα προβλήματα που βιώνει ο κλάδος μας.

Ζούμε επί τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το ίδιο έργο του να είμεθα απλήρωτοι από το κράτος από το περσινό πρόγραμμα που έληξε στις 31 Ιουλίου 23. Πολλές δομές παραμένουν απλήρωτες από τον Μάρτιο μήνα και μεταγενέστερα, ήτοι 7 μήνες, για τον μήνα Ιούλιο όλες οι δομές είναι απλήρωτες από την χρηματοδότηση του υπουργείου Εργασίας και από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μέχρι σήμερα , ήτοι τρεις μήνες και μπαίνει και ο 4ος μήνας απλήρωτοι.

Πριν από έναν χρόνο τέτοια εποχή αναγκαστήκαμε να προβούμε σε κινητοποιήσεις με τα σχολικά λεωφορεία, προκειμένου να αντιληφθεί η πολιτεία ότι δεν μπορούν οι επιχειρήσεις παιδικών σταθμών να χρηματοδοτούν από την τσέπη τους αυτό το έργο.

Έχουμε εξαντλήσει τον διάλογο με το υπουργείο φωνάζοντας ότι:
Είναι αδύνατον να έχουμε ολοκληρώσει το φυσικό αντικείμενο και το έργο του περσινού προγράμματος και να παραμένουμε απλήρωτοι οκτώ μήνες.

Είναι αδύνατον επί τρεις συνεχόμενους μήνες, Σεπτέμβρης- Οκτώβρης -Νοέμβρης… και προσεχώς τέσσερις με τον Δεκέμβρη, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί να είμαστε εντελώς απλήρωτοι από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ με τα λειτουργικά έξοδα και τις αυξήσεις να τρέχουν ακατάπαυστα.

Είναι αδύνατον η Πολιτεία να εμπαίζει τις Δομές που διαπαιδαγωγούν, φροντίζουν και αγκαλιάζουν συναισθηματικά τα βρέφη και τα νήπια όλης της Ελλάδος.

Είναι αδύνατον να μην αναρωτιούνται οι αρμόδιοι πώς είναι δυνατόν οι εργαζόμενοι-παιδαγωγοί και το υπόλοιπο προσωπικό στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς να συνεχίζουν το έργο τους με αυταπάρνηση και χαμόγελο, αν και παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις κατ’ ανάγκην απλήρωτοι ή πληρωμένοι κατά το ήμισυ.

Είναι αδύνατον αυτό που συμβαίνει σήμερα, να επαναλαμβάνεται ακριβώς το ίδιο (με μικρές διαφοροποιήσεις) τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια.

Είναι αδύνατο να συνεχίζουμε να λειτουργούμε κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Είναι αδύνατον να συμμετέχουμε σε ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ που δεν σέβεται Παιδιά, Παιδαγωγούς και Δομές, δηλώνοντας έμπρακτα απλώς εμείς Επιμονή και Υπομονή.

Είναι αδύνατον να μην σέβεται η πολιτεία το λειτούργημα που επιτελούμε εδώ και 50 χρόνια οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και να θέλει να επιβάλει το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς». Επιμελητές χωρίς εξειδίκευση, χωρίς πιστοποιήσεις ,χωρίς έλεγχο, χωρίς κτιριολογικές προδιαγραφές φιλοξενίας των παιδιών.

Επιλέξαμε τον ρόλο του παιδαγωγού, όταν αποφασίσαμε πριν από χρόνια να ακολουθήσουμε τον δύσκολο και ανηφορικό δρόμο της ιδιωτικής αγωγής και εκπαίδευσης των παιδιών. Έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια, αμφισβητήσεις, δαιμονοποιήσεις και κυνήγι μαγισσών σε ορισμένες περιπτώσεις. Και όλα αυτά διότι θελήσαμε να είμαστε ρομαντικοί και ελεύθεροι, δίχως παιδαγωγικές αγκυλώσεις, πάντοτε δίπλα στα παιδιά μας.

Αυτόν τον ρόλο προσπάθησαν και προσπαθούν να τον αφανίσουν, επιβάλλοντας μας το ηλεκτρονικό παρουσιολόγιο και τα σκαναρισματα των παιδιών, καταναλώνοντας ημερησίως πολύτιμο χρόνο από το παιδαγωγικό μας έργο και δίνοντας έμφαση σε αυτές τις δυσλειτουργικές εφαρμογές και πλατφόρμες, βλέποντας τα παιδιά μόνο ως αριθμούς και όχι ως οντότητες με την απειλή ότι όσοι γονείς δεν προβούν σε επιβεβαίωση των sms θα καταβάλουν τα δίδακτρα από την τσέπη τους στις δομές.

Σε αυτόν το δρόμο η Ελληνική κοινωνία, οι οικογένειες, όλοι εσείς με τη διαχρονική επιλογή σας και την εμπιστοσύνη σας αποδείξατε ότι υπηρετούμε τα παιδαγωγικά ιδεώδη σύμφωνα με τις πεποιθήσεις και τη φιλοσοφία μας. Ήσασταν, είστε και θα είστε πάντοτε δίπλα μας, σε αυτή τη βαθιά ανθρώπινη οικογενειακή σχέση, με έναν μοναδικό τρόπο που μόνον ένας ευγνώμονας γονέας μπορεί να δείξει! Σε τέτοιου είδους σχέσεις η αγάπη δεν περιγράφεται με λόγια …. βιώνεται με συναισθήματα …. ζωγραφίζεται με πρωινά χαμόγελα, σφιχτές αγκαλιές και γλυκές ματιές. Όλα εκείνα που απλόχερα μας προσφέρετε καθημερινά.

Όμως, αυτή την κρίσιμη στιγμή για την επιβίωσή μας, πρέπει να μας βοηθήσετε.
Γι’ αυτό:

Ζητάμε να γίνετε συμμέτοχοι στην άμεση επίλυση του τεράστιου οικονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζουμε, με τον λόγο σας.

Ζητάμε να κατανοήσετε το πρόβλημά μας που σίγουρα πολύ σύντομα, εάν δεν λυθεί, θα μας απασχολήσει όλους.

Ζητάμε τη στήριξή σας και τη συμμετοχή σας με αυτόν τον ήπιο και δημοκρατικό τρόπο.

Ζητάμε την αγάπη και την εμπιστοσύνη σας να την εκφράσετε με λόγια.

Ζητάμε να ενώσετε τον λόγο και τη φωνή σας με την αγωνία μας για επιβίωση.

Ζητάμε την κατανόησή ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ, όχι μόνο από τους γονείς των φιλοξενουμένων παιδιών μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και από τους ιδιώτες γονείς για μια ημέρα απεργία και συμμετοχή στην κινητοποίησή μας την Τρίτη 28/11/23, διότι ο κλάδος τείνει προς αφανισμό με την επιβολή του προγράμματος «νταντάδες της Γειτονιάς και του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σας θέλουμε όλους μαζί μας».

Οι πληρωμές των οφειλών στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς θα γίνουν εντός εβδομάδος 

Σε επικοινωνία που είχε το Dnews με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, Σπύρο Σπυρίδων, μας ενημέρωσε ότι οι οφειλές προς τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ θα αποπληρωθούν εντός της εβδομάδας. Μάλιστα όπως τονίστηκε η αποπληρωμή των οφειλών θα αφορά τις δομές και όχι τους εργαζομένους. 

Πηγή:www.dnews.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 90 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

ΔΩΡΕΑΝ Μαθήματα Αγγλικών / Απόκτησε (Lower, Advanced, Proficiency)
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2023 - 04:06
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (4)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (12)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (2)

ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝΤΩΝ ΣΕ ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2023 - 19:36
Σχόλια (9)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Προκηρύσσουν απεργίες οι Καθηγητές των Πανεπιστημίων
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Παιδείας-Αποτελείται από 205 άρθρα
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Αστυνομικές Σχολές: Λήγει την Κυριακή 25/2 η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών για τις ΠΚΕ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Λύκειο - Τράπεζα Θεμάτων: Και τώρα «φροντιστήριο» σε θέματα PISA θα κάνουν οι μαθητές
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024
Ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων σε σχολεία και εκπαιδευτικούς χώρους
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 9 ώρες
Σελίδα 1 από 6143 (36856 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6141
6142
6143
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης