Δύο είναι τα βασικά αιτήματα που θα θέσουν οι Πρυτάνεις στον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ο οποίος θα παραστεί αύριο στο κλείσιμο εργασιών της Συνόδου, στην Αλεξανδρούπολη:

  1. Σταδιακή «γενναία» αύξηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ , σε βάθος τετραετίας.
  2. Την άμεση ανάγκη τουλάχιστον  1.000  νέων διορισμών  μελών ΔΕΠ και 1.500 διοικητικών  υπαλλήλων στα ΑΕΙ, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό.

Για το ζήτημα των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ, ο Κυριάκος Πιερρακάκης θα υπενθυμίσει ότι πρόσφατα ψηφίστηκε, στη Βουλή,  ρύθμιση  η οποία ορίζει ότι για   τα έτη 2025 έως 2030, στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων του άρθρου 51 του ν. 4622/2019 (Α ́133) μελών Δ.Ε.Π. των Α.Ε.Ι. προβλέπεται τουλάχιστον μία θέση πρόσληψης για κάθε μία αποχώρηση, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης.

Για το θέμα διορισμού νέων διοικητικών υπαλλήλων ο υπουργός Παιδείας θα επισημάνει ότι υπάρχει η διαδικασία της κινητικότητας και ότι η έγκριση νέων θέσεων εντάσσεται το γενικότερο πλαίσιο διορισμών της Κυβέρνησης σε όλο το δημόσιο.

Σχετικά με τη «γενναία» αύξηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ ο Κ. Πιερρακάκης θα αναφερθεί      στις μέχρι τώρα πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ, θα κάνει σύγκριση με το 2019 και θα διαβεβαιώσει ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθια αυτή.

Επίσης οι Πρυτάνεις θα ζητήσουν από τον υπουργό Παιδείας

Τη μεταφορά των θέσεων της Παν/μιακής Αστυνομίας (και των ατόμων αυτών) στα Παν/μια ως θέσεις φυλάκων

Ψηφιακό  Εκσυγχρονισμό, με:

  • Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Ιδρυματικής Διαχείρισης (ενοποιημένο λογισμικό μισθοδοσίας, φοιτητολογίου, διαχείρισης εστιών και σίτισης, ιδρυματικής περιουσίας, Alumni με δυνατότητα διασύνδεσης με Πληροφοριακά Συστήματα του Υ. ΠΑΙ.Θ.Α. και φορέων όπως η ΕΘΑΕΕ, Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ με δυνατότητα Business Intelligence).
  • Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Διοικητικών Διαδικασιών (λογισμικό που ψηφιοποιεί τις διοικητικές διαδικασίες βάσει της νομοθεσίας για την κεντρική διοίκηση και τις ακαδημαϊκές μονάδες με δυνατότητα έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών).

Εκπρόσωποι κομμάτων

Στην αυριανή συνεδρίαση της Συνόδου Πρυτάνεων, πριν την προσέλευση του υπουργού Παιδείας, θα τοποθετηθούν με ομιλίες οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης

Σήμερα

Στη σημερινή συνεδρίαση των Πρυτάνεων θα μιλήσει ο Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής , με θέμα: "Η Ευρώπη της εκπαίδευσης, της κινητικότητας και των δεξιοτήτων. Ευρώπη των ίσων ευκαιριών".
Επίσης  η Πρύτανις του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου  Μάρα Νικολαΐδου θα έχει μια πολύ ενδιαφέρουα ομιλία για τις "Στρατηγικές Προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πανεπιστημίων (EUA) και ο θεσμός των Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων: Διαμόρφωση θέσεων"

ΠΗΓΗ: www.esos.gr