Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Σάββατο, 20 Απριλίου 2024
Διάφορα Θέματα   Επικαιρότητα
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
 Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και εργαζόμενοι θα εκδίδουν ηλεκτρονικά το κάθε δικαιολογητικό.

Προχωράει με ταχείς ρυθμούς, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, το σχέδιο για παροχή ψηφιακών υπηρεσιών από τα Πανεπιστήμια και στον σχεδιασμό του είναι η σύνδεση όλων των Πανεπιστημίων στο gov.gr μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

Η πλατφόρμα ptyxia.gov.gr παρέχει ήδη 500.0000 πιστοποιητικά σπουδών (προπτυχιακά και μεταπτυχιακά) από 18 Πανεπιστημιακά Ιδρύματα σε αποφοίτους.

Μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται σταδιακά η ένταξη και των υπόλοιπων πέντε Πανεπιστημίων της χώρας και ο εμπλουτισμός των ψηφιακών υπηρεσιών με βεβαίωση σπουδών και diploma supplement (παράρτημα διπλώματος).

Ενδεικτικά το ΕΚΠΑ, το δεύτερο μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας παρέχει μόνο τους τίτλους μεταπτυχιακών σπουδών, το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο (ΕΛΜΕΠΑ) παρέχει τους τίτλους σπουδών που έχουν εκδοθεί από το 2000 και μετά, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο τους τίτλους σπουδών που έχουν εκδοθεί από το 2010 και μετά.

Εκτός της διασύνδεσής τους με το gov.gr παραμένουν ακόμα πέντε Πανεπιστήμια, τα οποία δεν έχουν λύσει τεχνικής φύσεως ζητήματα, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.

Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνεται εν μέρει και το ΕΚΠΑ, το οποίο δεν παρέχει ψηφιακά πτυχία σε αποφοίτους προπτυχιακών σπουδών.

Ο σχεδιασμός του Υπουργείου Παιδείας είναι εντός του επόμενου μήνα να διασυνδεθούν τα πληροφοριακά συστήματα όλων των ΑΕΙ με το Κέντρο Διαλειτουργίας (gov.gr) και η επέκταση των παροχών με τη βεβαίωση σπουδών και το παράρτημα διπλώματος.

Τα οφέλη είναι η άμεση έκδοση πιστοποιητικών, το τέλος της σημερινής διαδικασίας επαλήθευσης εγγράφων αλλά η επισημείωση eApostille, για τη χρήση των εγγράφων που προορίζονται για το εξωτερικό, όπως το πτυχίο και το παράρτημα διπλώματος.

Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και εργαζόμενοι θα εκδίδουν ηλεκτρονικά το κάθε δικαιολογητικό.

Η θυρίδα gov.gr

Σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ) θα λειτουργήσουν θυρίδες gov.gr, ένας «ψηφιακός γκισές», στις οποίες θα καταχωρείται η αίτηση του ενδιαφερόμενου, για την περίπτωση των Ιδρυμάτων τα οποία δεν έχουν προλάβει να ολοκληρώσουν την σύνδεσή τους με το Κέντρο Διαλειτουργίας.

Το αίτημα καταχωρείται σε ταυτοποιημένη θυρίδα και η γραμματεία του κάθε τμήματος αναλαμβάνει να απαντήσει ηλεκτρονικά. Η διαφορά είναι ότι για όσα πανεπιστήμια έχουν συνδεθεί με το Κέντρο, η διαδικασία δεν διαρκεί παραπάνω από λίγα λεπτά, ενώ στην περίπτωση όσων Πανεπιστημίων δεν έχουν ολοκληρώσει τις τεχνικές διαδικασίες, ο ενδιαφερόμενος θα περιμένει την απάντηση του Ιδρύματος.

Στόχος του Υπουργείου Παιδείας πέραν της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών μέσω της ψηφιοποίησης του Δημοσίου είναι και οι ταχύτερες διαδικασίες ταυτοποίησης σε όλες τις διαδικασίες στη Δημόσια Διοίκηση, όπως οι διαγωνισμοί ΑΣΕΠ, καθώς με τη χρήση της υποδομής του gov.gr, γίνεται άμεσα η επαλήθευση των εγγράφων.

Εντός του επόμενου μήνα αναμένεται η επικαιροποίηση των θυρίδων με τυχόν αλλαγές σε τμήματα ή χειριστές, η ολοκλήρωση της τεχνικής υλοποίησης στο gov.gr αλλά και η έκδοση σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης από το Υπουργείο Παιδείας.

Πηγή : alfavita.gr 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 29 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια


Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)


Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (0)

Πολιτικής Επιστήμης ΕΚΠΑ ή Κοινωνιολογίας ΕΚΠΑ
Κυριακή, 13 Αυγούστου 2023 - 19:23
Σχόλια (13)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
Σάββατο, 12 Αυγούστου 2023 - 01:50
Σχόλια (3)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 19 Μαΐου 2024
Πανελλαδικές 2024: Προτεινόμενα θέματα και απαντήσεις στην Πληροφορική
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Πανελλήνιες 2024: Τι επιτρέπεται και τι απαγορεύεται
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σάββατο, 18 Μαΐου 2024
Πανελλαδικές 2024: Πώς θα γίνει η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 ημέρα
Σελίδα 1 από 6231 (37384 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6229
6230
6231
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης