Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Επικαιρότητα
21 εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς στην τάξη
Η Τεχνητή Νοημοσύνη επαναστατεί την Εκπαίδευση, το μάθημα και όλη την διδασκαλία! Σας παρουσιάζουμε 21 εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης με την καθοδήγηση του Πανεπιστημίου Πάτρών

Το πρώτο στην Ευρώπη ολοκληρωμένο Πανεπιστημιακό Πρόγραμμα με ECTS στην Τεχνητή Νοημοσύνη αποκλειστικά για Εκπαιδευτικούς (και ίσως το 1ο στον κόσμο) σας παρουσιάζει 21 εφαρμογές και εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για όλες τις ειδικότητες

Τις εφαρμογές θα μάθετε να τις χρησιμοποιείται μέσω του προγράμματος του Πανεπιστημίου Πατρών όπου και θα πάρετε και Πιστοποιητικό αναγνωρισμένο από το Ελληνικό κράτος, την Ευρώπη, το ΑΣΕΠ.

21 εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης για Εκπαιδευτικούς

Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) έχει γίνει ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Μέσω της AI, οι εκπαιδευτικοί έχουν πρόσβαση σε μια πληθώρα εφαρμογών και εργαλείων που διευκολύνουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Ακολουθούν 15 κορυφαία εργαλεία και εφαρμογές AI που μπορούν να αξιοποιηθούν μέσω εξ αποστάσεως σεμιναρίων στην τεχνητή νοημοσύνη.

1. ChatGPT

Το ChatGPT είναι ένα προηγμένο εργαλείο AI που βοηθά τους εκπαιδευτικούς στη δημιουργία περιλήψεων, σχεδίων μαθημάτων και φύλλων εργασίας. Μπορεί να διορθώνει ασκήσεις, να δημιουργεί κουίζ και να βοηθά στη σύνταξη ακαδημαϊκών εργασιών.

2. Turnitin

Το Turnitin είναι μια εφαρμογή ανίχνευσης λογοκλοπής που χρησιμοποιεί AI για την ανάλυση και την αξιολόγηση των εργασιών των μαθητών. Παρέχει λεπτομερείς αναφορές για την αυθεντικότητα των κειμένων, καθιστώντας τη διαδικασία αξιολόγησης πιο αξιόπιστη.

3. Duolingo

Το Duolingo είναι μια δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης γλωσσών που χρησιμοποιεί AI για την εξατομίκευση των μαθημάτων. Βοηθά τους μαθητές να μάθουν νέες γλώσσες μέσα από διαδραστικά παιχνίδια και ασκήσεις, προσφέροντας άμεση ανατροφοδότηση.

4. Photomath

Το Photomath επιτρέπει στους μαθητές να επιλύουν μαθηματικά προβλήματα σαρώνοντας τα με το κινητό τους. Η AI παρέχει λεπτομερείς λύσεις και εξηγήσεις βήμα προς βήμα, βοηθώντας τους μαθητές να κατανοήσουν καλύτερα τα μαθηματικά.

5. Stable Diffusion

Το Stable Diffusion βοηθά στη δημιουργία και επεξεργασία εικόνων με τη χρήση AI. Είναι εξαιρετικό για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού και τη μετατροπή κειμένων σε οπτικές αναπαραστάσεις.

6. Magic School AI

Αυτό το εργαλείο παρέχει μια σειρά από λειτουργίες για τη διευκόλυνση του σχεδιασμού διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργούν σχέδια μαθημάτων, ομαδικές εργασίες και project-based learning (PBL) δραστηριότητες με τη βοήθεια της AI.

7. Grammarly

Το Grammarly χρησιμοποιεί την AI για να βελτιώνει τη γραφή των μαθητών. Προσφέρει ανατροφοδότηση για γραμματική, σύνταξη και στυλ, βοηθώντας τους μαθητές να γράφουν πιο καθαρά και αποτελεσματικά.

8. Elicit

Το Elicit είναι ένα εργαλείο AI που υποστηρίζει την έρευνα, επιτρέποντας στους χρήστες να αναζητούν και να αλληλεπιδρούν με επιστημονικά δεδομένα και άρθρα με έναν πιο διαισθητικό τρόπο. Είναι ιδανικό για την προετοιμασία ακαδημαϊκών εργασιών και projects.

9. Clipdrop

Η πλατφόρμα Clipdrop βοηθά στην επεξεργασία εικόνων και στην απομόνωση αντικειμένων από το φόντο τους. Αυτή η AI εφαρμογή είναι ιδανική για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εκπαιδευτικών υλικών και τη βελτίωση της οπτικής απεικόνισης.

10. Quizizz

Το Quizizz είναι μια πλατφόρμα δημιουργίας κουίζ που χρησιμοποιεί AI για να κάνει τη μάθηση πιο διαδραστική. Επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν και να μοιράζονται κουίζ για την αξιολόγηση της προόδου των μαθητών σε πραγματικό χρόνο.

11. Gamma.app

Το Gamma.app διευκολύνει τη δημιουργία παρουσιάσεων με τη χρήση AI. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δημιουργήσουν παρουσιάσεις με βάση φράσεις ή αρχεία και να ενσωματώσουν πολυμέσα, κάνοντας τις παρουσιάσεις τους πιο δυναμικές και ελκυστικές.

12. YouChat

Το YouChat είναι ένα chatbot AI που υποστηρίζει την έρευνα και την αλληλεπίδραση. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να παρέχουν άμεση βοήθεια στους μαθητές και να απαντούν σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της μάθησης.

13. Paperpal

Το Paperpal βοηθά στην οργάνωση και βελτιστοποίηση της ακαδημαϊκής έρευνας. Χρησιμοποιεί AI για να ενισχύσει τη διαδικασία έρευνας και να προσφέρει υποδείξεις για τη βελτίωση των ερευνητικών εργασιών.

14. Kipper

Το Kipper είναι ένα εργαλείο που διευκολύνει την εξ αποστάσεως συνεργασία και τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου. Χρησιμοποιώντας AI, υποστηρίζει την παραγωγή βίντεο και παρουσιάσεων, καθώς και την οργάνωση ψηφιακών τάξεων.

15. Perplexity

Το Perplexity είναι μια εφαρμογή AI που βελτιώνει τα ερευνητικά projects, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές να ανακαλύπτουν πληροφορίες και να αναπτύσσουν τη γνώση τους με πιο ακριβή και συγκροτημένο τρόπο.

16. Course Heroe

Το Course Hero προσφέρει έναν AI βοηθό μαθημάτων που παρέχει άμεσες απαντήσεις και λεπτομερείς εξηγήσεις σε θέματα μελέτης. Με μια εκτενή βιβλιοθήκη περιεχομένου και επαληθευμένους εκπαιδευτές, οι μαθητές λαμβάνουν εξατομικευμένη υποστήριξη όλο το 24ωρο.

17. Gradescope

Το Gradescope αξιοποιεί την AI για να διευκολύνει τη βαθμολόγηση εργασιών και εξετάσεων. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο για να αυτοματοποιήσουν τη διαδικασία αξιολόγησης, εξοικονομώντας χρόνο και βελτιώνοντας την ακρίβεια.

18. Fetchy

Το Fetchy είναι μια πλατφόρμα AI που βοηθά τους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν συναρπαστικά μαθήματα, επαγγελματικά email και ενημερωτικά δελτία. Προσαρμόζει το περιεχόμενο σύμφω

19. MathGPTPro

Το MathGPTPro προσφέρει έναν AI εκπαιδευτή μαθηματικών που επιλύει προβλήματα μέσω φωτογραφιών ή κειμένου με ακρίβεια 90%. Είναι ιδανικό για την υποστήριξη μαθητών σε προηγμένα μαθηματικά θέματα.

20. Dragon Speech Recognition

Το λογισμικό Dragon της Nuance επιτρέπει την αναγνώριση ομιλίας και είναι εξαιρετικό για μαθητές με ανάγκες προσβασιμότητας. Με ακρίβεια 99%, υποστηρίζει τη δημιουργία εκπαιδευτικών υλικών και την πλοήγηση σε έγγραφα μέσω φωνητικών εντολών.

21. Cognii

Η Cognii προσφέρει έναν εικονικό βοηθό εκμάθησης που βοηθά τους μαθητές να σχηματίσουν απαντήσεις ανοιχτού σχήματος και να βελτιώσουν τις δεξιότητες κριτικής σκέψης. Παρέχει ατομική διδασκαλία και ανατροφοδότηση σε πραγματικό χρόνο.

να με τις ανάγκες των εκπαιδευτικών, διευκολύνοντας τη διαχείριση του χρόνου και τη λήψη αποφάσεων.

Συμπέρασμα

Η τεχνητή νοημοσύνη φέρνει αμέτρητες δυνατότητες στην εκπαίδευση, παρέχοντας εργαλεία που διευκολύνουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Οι εκπαιδευτικοί που παρακολουθούν εξ αποστάσεως σεμινάρια στην AI μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις εφαρμογές για να ενισχύσουν την εκπαιδευτική εμπειρία και να προσφέρουν εξατομικευμένη μάθηση. Η συνεχής εκπαίδευση στη χρήση αυτών των εργαλείων είναι απαραίτητη για την πλήρη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της AI στην εκπαίδευση.

Πηγή : alfavita.gr 

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 30 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Εσπερινό ΕΠΑΛ + τεφαα
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 10:38
Σχόλια (1)

Επειγον: εγγραφη στα ΕΠΑΛ προς κ. Κουτρουμπελη
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 09:21
Σχόλια (0)

Μετεγγραφές 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 13:30
Σχόλια (1)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-24
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Δωρεάν διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ώρες
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Μηχανογραφικό 2024: Πότε κλείνει η πλατφόρμα – Πότε βγαίνουν οι βάσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Υπουργείο Παιδείας: Νέοι πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Σελίδα 1 από 6287 (37721 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6285
6286
6287
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης