Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024
Εκπαιδευτικό Σύστημα   Επικαιρότητα
Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών προ των πυλών… γιατί αργεί η ανακοίνωσή τους;
 Η κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσλήψεων στην εκπαίδευση, είπε: «Πρέπει να μπορέσουμε να μετατρέψουμε τους αναπληρωτές σε μόνιμους. Σύντομα θα γίνουν διορισμοί. Θα γίνουν καινούριοι διορισμοί. Όσο περισσότερους διορισμούς έχουμε τόσο λιγότερη θα είναι η ανάγκη για αναπληρωτές», τόνισε.

Ωστόσο, σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται δεκάδες χιλιάδες αναπληρωτές και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί καθώς, παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου και οδεύουμε προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς. δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα ο συνολικός αριθμός των επικείμενων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Άλλο ένα φλέγον ζήτημα που απασχολεί είναι η έγκαιρη έκδοση από το ΑΣΕΠ των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023, που αφορά στους εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Γίνεται σαφές ότι σε περίπτωση που καθυστερήσει η έκδοσή τους, θα καθυστερήσουν και οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών, καθώς και οι διαδικασίες τοποθέτησης των νεοδιόριστων, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην καθυστέρηση των προσλήψεων των αναπληρωτών της Α΄ φάσης.

Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα προβλημάτων, όπως: μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενημέρωση των εκπαιδευτικών την τελευταία στιγμή για την περιοχή διορισμού/πρόσληψής τους, αδυναμία εύρεσης εισιτηρίων για τη μετακίνησή τους και μεγάλη δυσκολία στην αναζήτηση σπιτιών/καταλυμάτων για τη μετεγκατάστασή τους σε μακρινές περιοχές, συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω επανατοποθετήσεων, αναστάτωση στις ζωές τους και ανατροπή στον οικογενειακό προγραμματισμό, πρόκληση άγχους, ανασφάλειας, δυσαρέσκειας και πολλά άλλα.

Για τα παραπάνω σημαντικά θέματα η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) τοποθετείται σε ανακοίνωσή της

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ (Π.Ε.Α.Δ.)

Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών προ των πυλών… γιατί αργεί η ανακοίνωσή τους;          

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως παρόλο που βρισκόμαστε στα μέσα του Ιουνίου και οδεύουμε προς τη λήξη της σχολικής χρονιάς δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί επίσημα ο συνολικός αριθμός των επικείμενων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, όπως επίσης και η κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.

Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) έχει ζητήσει εδώ και μήνες από το Υπουργείο να δοθεί ενημέρωση, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών, κάτι που μέχρι και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Άλλο ένα φλέγον ζήτημα που μας απασχολεί είναι η έγκαιρη έκδοση από το ΑΣΕΠ των τελικών αξιολογικών πινάκων κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023, που αφορά στους εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που καθυστερήσει η έκδοσή τους, θα καθυστερήσουν και οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών, καθώς και οι διαδικασίες τοποθέτησης των νεοδιόριστων, κάτι που αναπόφευκτα θα οδηγήσει και στην καθυστέρηση των προσλήψεων των αναπληρωτών της Α΄ φάσης.

Όλα τα παραπάνω θα δημιουργήσουν μια αλυσίδα προβλημάτων, όπως: μη έγκαιρη στελέχωση των σχολείων με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενημέρωση των εκπαιδευτικών την τελευταία στιγμή για την περιοχή διορισμού/πρόσληψής τους, αδυναμία εύρεσης εισιτηρίων για τη μετακίνησή τους και μεγάλη δυσκολία στην αναζήτηση σπιτιών/καταλυμάτων για τη μετεγκατάστασή τους σε μακρινές περιοχές, συνεχείς μετακινήσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία λόγω επανατοποθετήσεων, αναστάτωση στις ζωές τους και ανατροπή στον οικογενειακό προγραμματισμό, πρόκληση άγχους, ανασφάλειας, δυσαρέσκειας και πολλά άλλα.

Ελπίζουμε να μη φτάσουμε σε τέτοιο σημείο και να γίνουν όλες οι διαδικασίες έγκαιρα και με προγραμματισμό, ώστε να έχουν εκδοθεί οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης μέχρι τα τέλη του Ιουλίου και οι διαδικασίες των μόνιμων διορισμών να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

Επομένως, το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας (Π.Ε.Α.Δ.) καλεί το Υπουργείο Παιδείας:

  1. Να ανακοινώσει άμεσα τον συνολικό αριθμό των επικείμενων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, όπως επίσης και την κατανομή κατά βαθμίδα και κατά κλάδο/ειδικότητα των κενών θέσεων προς πλήρωση με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.
  2. Να μεριμνήσει για την κάλυψη όλων των οργανικών κενών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με μόνιμους εκπαιδευτικούς.
  3. Να εγγυηθεί πως θα εκδοθούν έγκαιρα από το ΑΣΕΠ οι τελικοί αξιολογικοί πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 2ΓΕ/2023, ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, καθώς και οι προσλήψεις των αναπληρωτών της Α΄ φάσης, χωρίς επιπλέον καθυστερήσεις.

Ευελπιστούμε πως το Υπουργείο Παιδείας θα ανταποκριθεί στις ανάγκες αυτές και δεν θα χρονοτριβήσει άλλο, σχετικά με την ανακοίνωση των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση, καθώς και με την έγκαιρη υλοποίησή τους μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Τσατήρη Μαρία

 

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δεσποτάκη Σωτηρία-Δέσποινα

Πηγή : alfavita.gr 

 


Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 29 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας
Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Εσπερινό ΕΠΑΛ + τεφαα
Σάββατο, 6 Ιουλίου 2024 - 10:38
Σχόλια (1)

Επειγον: εγγραφη στα ΕΠΑΛ προς κ. Κουτρουμπελη
Πέμπτη, 4 Ιουλίου 2024 - 09:21
Σχόλια (0)

Μετεγγραφές 2024
Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2024 - 13:30
Σχόλια (1)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Σάββατο, 27 Ιουλίου 2024
Εισδοχή Ελλαδιτών Υποψηφίων για το Ακαδημαϊκό Έτος 2023-24
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Δωρεάν διαμονή φοιτητών σε ξενοδοχεία / ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Μηχανογραφικό 2024: Πότε κλείνει η πλατφόρμα – Πότε βγαίνουν οι βάσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024
Υπουργείο Παιδείας: Νέοι πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ - Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 7 ώρες
Σελίδα 1 από 6287 (37721 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6285
6286
6287
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης