Σάββατο, 15 Ιουνίου 2024
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Τετάρτη, 28 Νοεμβρίου 2012
Σχολές - Τμήματα   Επαγγέλματα και Προοπτικές   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα   Πανελλαδικές 2024 - Μηχανογραφικό 2024
Σπουδές στην εφοδιαστική για σίγουρο μέλλον

  Ευκαιρίες στο Δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα

Ο σύγχρονος logistician καλείται να αναλύει σύνθετα δεδομένα που αφορούν στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας και να προτείνει τρόπους βέλτιστης διαχείρισης της. Τα Logistics διέπουν διεθνώς κάθε λειτουργία μιας σύγχρονης επιχείρησης που θέλει να επιβιώσει στο νέο, παγκοσμιοποιημένο και ηλεκτρονικό οικονομικό περιβάλλον. Οι θέσεις Logistics δημιουργούνται ιδιαίτερα σε κλάδους και τομείς τns παγκοσμιοποιημένης οικονομικά πραγματικότητας (σε πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα). Οι πτυχιούχοι οργανώνουν, κατευθύνουν και παρακολουθούν διαδικασίες και εργασίες κατά μήκος Tns εφοδιαστικής αλυσίδας. Η άψογη χρήση ξένων γλωσσών, όπως Αγγλική, Γερμανική και Γαλλική, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για εύρεση εργασίας στο εξωτερικό. Η ευρεία εφαρμογή πληροφοριακών συστημάτων, λόγω και του μεγέθους των επιχειρήσεων στο εξωτερικό, κάνει απαραίτητη την καλή γνώση Η Υ και πληροφοριακών συστημάτων όπως SCM, CRM, ERP, WMS και Logistics. Ειδικότερα η απασχόληση τους στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και στον δημόσιο τομέα επικεντρώνεται στην εφαρμογή σύγχρονων επιστημονικών και τεχνολογικών μεθόδων και πρακτικών στις παρακάτω λειτουργικές περιοχές:

 • Διαχείριση υλικών.
 • Διαχείριση αποθεμάτων.
 • Διαχείριση προμηθειών.
 • Εξυπηρέτηση πελατών.
 • Σχεδιασμό, διαχείριση και λειτουργία αποθηκών.
 • Συστήματα αποθήκευσης.
 • Συσκευασία υλικών.
 • Σύστημα φυσικής διανομής των προϊόντων.
 • Μεταφορές.
 • Διαχείριση δικτύων εφοδιαστικής αλυσίδας.
 • Τεχνολογίες και σύγχρονα ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα.
 • Αντιμετώπιση επιστρεφόμενων προϊόντων.

 

Μεταπτυχιακές σπουδές

Οι προοπτικές των πτυχιούχων του τμήματος διαφαίνονται ιδιαίτερα ευνοϊκές σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα της οικονομίας όπως αυτόυ του κλάδου των Logistics. Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές συναφούς ειδικότητας στην Ελλάδα και σε χώρες του εξωτερικού για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος με βάση τον Νόμο 2916 2001.Ήδη στην Ελλάδα υπάρχει η δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών μέσω δημόσιων ή και εκπροσώπων ιδιωτικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, είτε σε επίπεδο MSc (αχ. στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο City Liberal Studies, στο IST κ.ά.), είτε σε επίπεδο εκπόνησης διδακτορικής διατριβής (π.χ. στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο).

Οι απόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές συναφούς ειδικότητας και σε χώρες του εξωτερικού για απόκτηση μεταπτυχιακού τίτλου ή διδακτορικού διπλώματος. Προφανώς τα πανεπιστήμια στις χώρες του εξωτερικού παρέχουν στην παρούσα φάση μεγαλύτερη ποικιλία και πληθώρα μεταπτυχιακών προγραμμάτων απ' ό,τι στην Ελλάδα.

Ανοίγουν επαγγελματικές πόρτες και στην Ελλάδα και σε σπουδές με μέλλον

 Μπορεί να είναι απογοητευτικό, αλλά δεν παύει να είναι αληθινό. Ένας μεγάλος αριθμός πτυχίων που παρέχουν σήμερα τα πανεπιστήμια και τα ΤΈΙ οδηγούν στην ανεργία και πολύ περισσότερο τώρα, στην εποχή της βαριάς οικονομικής κρίσης που βρίσκεται η χώρα μας και όχι μόνο. Επαγγέλματα που μέχρι τώρα παρείχαν στους νέους πτυχιούχους κύρος και γρήγορη αποκατάσταση στην αγορά εργασίας, τώρα πια δεν έχουν ζήτηση και οι πτυχιούχοι ή δυσκολεύονται να βρουν δουλειά ή αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό προκειμένου να κυνηγήσουν την τύχη τους. Τόσο οι γονείς όσο και οι μαθητές των λυκείων που ετοιμάζονται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις θα πρέπει να ξέρουν ότι πολλά από τα παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως γιατροί, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, μηχανικοί κ.ά., πλέον αντιμετωπίζουν τεράστιες δυσκολίες στην επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Γι' αυτό καλό θα ήταν τα νέα παιδιά να αναζητούν λύσεις περισσότερο σύγχρονες και αναλογες σπουδές, ώστε όταν πάρουν τα πτυχία τους να μη ζήσουν την αγωνία της αναζήτησης για δουλειά χωρίς αποτέλεσμα.Σε μια τέτοια λύση σπουδών θα αναφερθούμε σήμερα και συγκεκριμένα στο γνωστικό αντικείμενο των τμημάτων Εφοδιαστικής, το οποίο έχει εξελιχθεί σε ένα από τα mo ενδιαφέροντα σύγχρονα επιστημονικό πεδία. Η Εφοδιαστική (Logistics) είναι η επιστήμη της διαχείρισης και ελέγχου της ροής αγαθών, ενέργειας, πληροφοριών και άλλων πόρων (ανθρώπινων, ψυχολογικών, πολιτιστικών κ.ά.) σε επιχειρησιακά και άλλα κοινωνικο οικονομικα συστήματα . Συμφωνά με την Ελληνική Εταιρεία Logistics, n Εφοδιαστική αναφέρεται στο σύνολο των Οι επιμέρους ειδικότητες Στο σύγχρονο δυναμικό επιχειρηματικό πλαίσιο προβλέπεται ότι σε γενική διατύπωση ο ρόλος του τεχνολόγου Logistics Εφοδιαστικής Αλυσίδας εστιάζεται στη διοίκηση στο τετράπτυχο προμήθεια παραγωγή διακίνηση αποθήκευση, ενώ τα κεντρικά καθήκοντα στα οποία ανταποκρίνεται είναι τα ακόλουθα:

 • Διαχείριση, προγραμματισμό και έλεγχο ms τροφοδοσίας της επιχείρησης ή του οργανισμού.
 • Διαχείριση, προγραμματισμό και έλεγχο της ροής τροφοδότησης της παραγωγής της επιχείρησης οργανισμού.
 • Διαχείριση, προγραμματισμό, διεξαγωγή και έλεγχο
 • Tης διανομής των προϊόντων ή και υπηρεσιών της επιχείρησης οργανισμού.
 • Διαχείριση, προγραμματισμό και έλεγχο των αστάθμητων παραγόντων για αντιμετώπισή τους από την επιχείρηση οργανισμό.
 • Διαχείριση, προγραμματισμό και έλεγχο των αποθεμάτων της επιχείρησης οργανισμού.
 • Διαχείριση, προγραμματισμό και έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων ή και υπηρεσιών της επιχείρησης οργανισμού.
 • Δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη διοίκηση κάθε μορφής υλικού ή προ όντος από την αρχική πηγή μέχρι τον τελικό καταναλωτή .

Οι απόφοιτοι των τμημάτων αυτών το σίγουρο είναι ότι δεν πλήττονται από την ανεργία και έχουν αριστες προοπτικές απορρόφησης τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Μπορούν να εργαστούν σε μια τεράστια γκόμα επιχειρήσεων και με αποδοχές πολύ ικανοποιητικές. Στην πλειονότητα των νέων, όμως, οι σπουδές αυτές είναι... άγνωστες και γι' αυτόν τον λόγο σήμερα το Έθνος Παιδεία σάς παρέχει λεπτομέρειες, ώστε όταν έρθει n ώρα του μηχανογραφικού δελτίου να ξέρε τε ότι υπαρχει και αυτή n δυνατότητα για το μέλλον σας.

Ο τομέας της Εφοδιαστικής αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία. Στο παγκοσμιοποιημένο επιχειρηματικό περιβάλλον οι εταιρείες επιδιώκουν την εξοικονόμηση πόρων μέσω του ορθολογιστικότερου σχεδιασμού των διαδικασιών του εφοδιασμού τους αλλά και των πελατών τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγες σι περιπτώσεις που το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα μίας επιχείρησης βασίζεται σε μεγαλο βαθμό στην επιτυχημένη διαχείριση " αυτών των διαδικασιών. Με γνώμονα αυτήν την τόση των επιχειρήσεων, π οποία είναι πλέον ορατή και στη χώρα μας, οι απόφοιτοι του τμήματος, με δεδομένη την εξειδίκευση που αποκτούν κατά τις σπουδές τους, αναμένεται να αποτελέσουν μία κατηγορία επαγγελματιών με σημαντικότατες επαγγελματικές προοπτικές. 

 ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η φοίτηση και οι τομείς απασχόλησης

Το πρώτο Τμήμα Εφοδιαστικής ατην Ελλάδα λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2003 στην Κατερίνη και έχει την ονομασία Τμήμα Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων και είναι παράρτημα του Αλεξόνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει το ίδιο το τμήμα, π Εφοδιαστική έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σύγχρονα επιατημονικά πεδία. Η διαρκεια των σπουδών στο τμήμα είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Κατά τη διαρκεια των επτά πρώτων εξαμήνων οι σπουδές περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, ασκήσεις, πράξεις, εργαστηριακές ασκήσεις, σεμινάρια, θεωρητικές και εργαστηριακές εργασίες, όπως επίσης επισκέψεις σε χώρους παραγωγής. Το όγδοο εξάμηνο περιλαμβάνει την εκπόνηση της πτυχιακής εργασίας, με την οποία o τελειόφοιτος εμβαθύνει σε ένα επίκαιρο θέμα εφαρμοσμένης έρευνας και την πρακτική άσκηση στο επάγγελμα .Τα διδασκόμενα μαθήματα ακολουθούν τις επιταγές της ελληνικής κοινωνίας και αγοράς και γι' αυτό καλύπτουν, από πλευράς θεματολογίας, ό,τι πιο σύγχρονο χρησιμοποιείται από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις σε ένα σύγχρονο κοινωνικό πλαίσιο. Στελέχη επιχειρήσεων Με την ολοκλήρωση των σπουδών του ο απόφοιτος ανακηρύσσεται πτυχιούχος Τμήματος Τυποποίησης και Διακίνησης Προϊόντων (τεχνολόγος Logistics Εφοδιαστικής) και διαθέτει τις απαραίτητες επιστημονικές και τεχνολογικές γνώσεις, ώστε να μπορεί να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά σε όλους τους τομείς του γνωστικού αντικειμένου του τμήματος, είτε ως στέλεχος επιχειρήσεων, οργανισμών και υπηρεσιών του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, είτε ως αυτοαπασχολούμενος.

Ειδικότερα, οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν: σε εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που παράγουν και διακινούν προϊόντα δικά τους ή τρίτων, σε εταιρείες οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών μεταφορών, Η διάρκεια των σπουδών είναι οκτώ εξάμηνα σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα των μεταφορών (οργανισμοί λιμένων, αερολιμένων και σιδηροδρόμων, εμπορευματικά κέντρα), σε τμήματα προμηθειών, διαχείρισης αποθεμάτων, διακίνησης υλικών (πρώτων υλών, αναλώσιμων, ανταλλακτικών, υλικών συντήρησης εξοπλισμού και μηχανημάτων) τόσο σε βιομηχανικές επιχειρήσεις όσο και σε οργανισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως π.χ. σε Δημόσιες Επιχειρήσεις Κοινού Οφέλους (ΔΕΚΟ), νοσοκομεία, στρατιωτικές μονάδες και Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), σε εταιρείες παροχής υπηρεσιών εφοδιαστικής, σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών (τουριστικές, διανομής αγαθών, τραπεζικές κ.λπ.), ασκώντας ελεύθερο επάγγελμα παροχής υπηρεσιών σε θέματα εφοδιαστικής τόσο σε μικρές όσο και σε μεγαλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις.

ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Τμήμα συστημάτων εφοδιασμού

Το τμήμα λειτουργεί από το 2005 και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των υποψηφίων φοιτητών. Όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του το τμήμα, η Διαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ενοποιεί και ολοκληρώνει τον σχεδιασμό, τις προμήθειες, τη παραγωγή, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή προϊόντων και υπηρεσιών τόσο στο εσωτερικών των επιχειρήσεων όσο και μεταξύ αυτών. Επιπλέον, συμπεριλαμβάνει τον συντονισμό και τη συνεργασία μεταξύ του συνόλου των εταίρων του καναλιού εφοδιασμού, που μπορεί να είναι προμηθευτές, μεσάζοντες, εταιρείες παροχής υπηρεσιών και πελάτες. Οι απόφοιτοι του τμήματος ύστερα από επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους θα μπορούν να καταλάβουν θέσεις σε σύγχρονες επιχειρήσεις που εφαρμόζουν συστήματα εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics) ή και σε επιχειρήσεις που σκοπεύουν να εκσυγχρονιστούν αναδιοργανώνοντας τα συστήματα εφοδιαστικής αλυσίδας που εφαρμόζουν, με στόχο τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας tous και την αύξηση της ικανοποίησης των πελατών τους.

Το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού (Logistics) έχει αποστολή την παροχή των απαραίτητων γνώσεων στον τομέα διακίνησας, αποθήκευσας και iaxcipions αποθεμάτων εφοδιάζοντας tous αποφοίτους του με την απαραίτητη θεωρητική και πρακτική τεχνογνωσία για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Πού αλλού μπορείτε να σπουδάσετε Επιμέρους ειδικότητα με συναφές πρόγραμμα σπουδών παρέχει και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον Σεπτέμβριο του 2005. Υπό μορφή διδασκαλίας μεμονωμένων μαθημάτων παρέχεται επίσης στην Ελλάδα επιμέρους εκπαίδευση Logistician στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Εργαστήριο Ποσοτικής Ανάλυσης, Logistics και Διαχείρισης Εφοδιαστικής (πληροφορίες: τηλ. 2310 995970 & 2310 996018), στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία$ Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Τμήμα Opy vioons και Διοίκησης Επιχειρήσεων (πληροφορίες: τηλ. 2310 891217 και 2310 891212), στο Πολυτεχνείο Κρήτης Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (πληροφορίες: τηλ. 28210 37301) και σε άλλα ανώτατα και τεχνολογικά εκπαιδευτικό ιδρύματα στη χώρα μας. 

 Πηγή:ΕΘΝΟΣ

cytotec abortion abortion pill buy online abortion pill online purchase
generic mexico pharmacy viagra buy viagra online at link
redirect read here open
go online read here
website go open
my ex cheated on me site my husband cheated on me blog
how could my husband cheated on me read i told my husband i cheated
dating for married read wifes who cheat
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
android spy sms mealmixer.com spyware cell phone
abortion definition unbosqueparaelplanetatierra.com walk in abortion clinics
cymbalta engorda cymbalta cymbalta duloxetina
get free voucher strattera voucher strattera discounts

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 4216 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Τεστ
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2024 - 13:59
Σχόλια (0)

Έτοιμο γρήγορα
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 16:14
Σχόλια (0)

Καλή επιτυχία
Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2024 - 15:58
Σχόλια (0)
Είναι εύκολη η Αγγλική Φιλολογία του ΕΚΠΑ;;
Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 - 15:53
Σχόλια (0)

Μεταπτυχιακά
Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2024 - 22:37
Σχόλια (0)

Δεκαπέντε (15) θέσεις έμμισθων υποψηφίων διδακτόρων
Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:46
Σχόλια (0)

ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 - 18:41
Σχόλια (6)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Κυριακή, 30 Ιουνίου 2024
Θέματα Πανελλαδικών 2024: Εκφωνήσεις - Απαντήσεις
Σχόλια (1)
Υποβλήθηκε πριν από 1 λεπτό
Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2024
Ποιοι σπουδαστές εξασφαλίζουν ως 148 ευρώ την εβδομάδα, επίδομα στέγασης και σίτισης
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 15 ώρες
Σελίδα 1 από 6260 (37560 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
4
5
6
7
6258
6259
6260
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης