Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023
 
 

Μεταπτυχιακά Εξ Αποστάσεως

Αγγελίες

Tickets Market - Φθηνά Εισιτήρια

Πανελλαδικές 2023 - Μηχανογραφικό 2023

edu4u.gr facebook page

Share
Edu4u Admin
Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013
Σχολές - Τμήματα   Εκπαιδευτικό Σύστημα   Μαθητές - Φροντιστήριο - Σχολείο - Πανεπιστήμιο   Διάφορα Θέματα
Πανεπιστήμιο Γίγας-Ιδρυμα ομπρέλα για 5 πανεπιστήμια

Πανεπιστήμιο γίγας, που θα στεγάσει αυτοτελή μέχρι χθες ΑΕΙ του λεκανοπεδίου δημιουργείται με το νέο σχέδιο. Το μοντέλο ενοποίησης εισάγεται και στα ΤΕΙ

Ενα υπερπανεπιστήμιο το οποίο θα συντονίζει 5 ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα και ένα TEI στο οποίο θα ενταχθούν τα τμήματα των τεχνολογικών ιδρυμάτων Αθήνας, Πειραιά και της ΑΣΠΑΙΤΕ δημιουργούνται στην πρωτεύουσα. Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο Αθηνά που παρουσιάστηκε χθες, από τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, από την ομοσπονδοπσίηση των ιδρυμάτων εξαιρούνται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ετσι το νέο ίδρυμα το οποίο θα έχει υπό την... ομπρέλα τουτο Γεωπονικό, Πόντειο, Πειραιώς, Οικονομικό και Χαροκόπειο θα περιλαμβάνει συνολικά 36 τμήματα, ενώ τα μέλη ΔΕΠ που θα απασχοληθούν ανέρχονται σε 830. Β Αντίστοιχα, για ομό σπονδο ΤΕΙ που δημιουργείται περιλαμβάνει συνολικό 34 τμήματα και 588 μέλη ΔΕΠ σταοποία θα απασχολούνται.

Το Εθνος με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά του στο φύλλο της Τετάρτης είχε αποκαλύψει ότι στην Αθήνα μειώνονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα από 7 σε 3 και δημιουργείται ενιαίο τεχνολογικό ίδρυμα. Οπως ανέφερε χθες, ο κ. Αρβανιτόπσυλσς, εισάγεται τσ ομόσπονδο μοντέλο στα ιδρύματα της Αθήνας χωρίς όμως τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της πρωτεύουσας να χάσουν την ακαδημαϊκή τους ταυτότητα. Στα δύο υπεριδρύματα που δημιουργούνται θα υπόρχει κινητικότητα του ακαδημαϊκού προσωπικού και των φοιτητών και βεβαίως η καλύτερη αξιοποίηση των υφιστάμενων κτιριακών υποδομών. Το νέο πανεπιστήμιο της Αθήνας ονομάζεται Αδαμάντιος Κοραής και θα διοικείται από μέλη και των 5 Συμβουλίων

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι το κάθε ίδρυμα θα έχει τη δική του χρηματοδότηση, ενώ προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας Ιδρυμάτων τα οποία θα συντονίζει. Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάπισε ότι το κάθε ίδρυμα θα έχει τη δική του χρηματοδότηση, ενώ προσέθεσε ότι δεν πρόκειται να χαθεί καμία θέση εργασίας, τόσο στο εκπαιδευτικό όσο και το διοικητικό προσωπικό. Δημιουργείται ένας πανεπιστημιακός ομόσπονδος κόμβος. Το ομόσπονδο Πανεπιστήμιο Αδαμάντιος Κοραής . Το οποίο φέρει και το όνομα ενός ανθρώπου που έχει συνδεθεί με τον διαφωτισμό και έχει εισαγάγει και τον όρο πανεπιστήμιο στην ελληνική γλώσσα. Ενδυναμώνουμε τα πανεπιστήμια, τα οποία διατηρούν την αυτοτέλειό τους.

Διατηρούν την ακαδημαϊκή τους αυτοτέλεια. Διατηρούν τα προγράμματα σπουδών τους, διατηρούν τα πτυχία τους και την εξέλιξη του προσωπικού τους. Δημιουργείται μια υπερδομή από τα υφιστάμενα Συμβούλια σε ένα ομόστιονδο Κεντρικό Συμβούλιο , τόνισε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με την κεντρική διοίκηση του νέου ιδρύματος, θα κατανέμει το προσωπικό ανά τμήμα και θα καθορίζει σε ποια τμήματα του πανεπιστημίου θα διδάσκει κάθε μέλος ΔΕΠ ξεχωριστά. Κατά τα λοιπά, στον νέο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης καταργούνται 3 πανεπιστημιακά ιδρύματα τα οποία είχαν διοικούσα επιτροπή. Πρόκειται για τα πανεπιστήμια Στερεάς Ελλάδας, Δυτικής Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας. Τα τμήματα που λειτουργούσαν απορροφώνται από αλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Αναφερόμενος στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι αναβαθμίζεται και θα δημιουργήσει δίκτυο με τις έδρες Ελληνικών Σπουδών του εξωτερικού. Ακόμη, Θα ενισχυθεί ως ακαδημαϊκός χώρος προσέλκυσης ξένων σπουδαστών, με ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα, κατά τα πρότυπα του ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού ινστιτούτου της Φλωρεντίας.

Επιφυλάξεις από ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ- ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ για το σχέδιο ΑΘΗΝΑ εξέφρασε τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜΑΡ, ενώ εκδήλωσαν τη δυσαρέσκειά τους διότι ανακοινώθηκε χωρίς να έχουν την ευκαιρία να κάνουν τις προτάσεις τους. το ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι αναμέναμε να κάνουμε προτάσεις και διορθώσεις στο σχέδιο, το οποίο όμως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο, το ΠΑΣΟΚ θα εξετάσει το σχέδιο που ανακοινώθηκε και θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις . Ανάλογη στάση κράτησε και π ΔΗΜΑΡ που υπογράμμισε ότι είχαμε ζητήσει χρόνο για να διατυπώσουμε σχόλια και παρατηρήσεις.

Η Δημοκρατική Αριστερά βρίσκεται στη φάση τελικής επεξεργασίας μιας ουσιαστικής πρότασης αναδιάρθρωσης των ΑΕΙ στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων επιστημολογικού και αναπτυξιακού χαρακτήρα . Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση σχέδιο συρρίκνωσης και αλλοίωσης των ακαδημαϊκών χαρακτη ριστικών της Ανώτατης Εκπαίδευσης εν ονόματι της δημοσιονομικής προσαρμογής στους όρους των Μνημονίων . Στάση αναμονής κράτησε και η πανεπιστημιακή κοινότητα, ενώ οι πρυτάνεις θα κάνουν έκτακτη σύνοδο, προκειμένου να το εξετάσουν και να κάνουν τις προτάσεις τους. Ολοι πάντως εκφράζουν απορίες για τη χρησιμότητα και τη λειτουργία του ομόσπονδου ιδρύματος που θα δημιουργηθεί στην Αθήνα.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

click here i dream my husband cheated on me percent of women that cheat
how to cheat with a married woman women affairs women who cheat on husbands
women who cheat when married men cheat reasons why women cheat on their husbands
online cheat on my husband website
go online read here
i cheated on my boyfriend should i tell him i had a dream i cheated on my boyfriend i cheated on my boyfriend and told him
erotic stories sex stories sex change stories bdsm gay sex stories
free spy on cell phone randolphia.com spyware for android cell phones
how do i find a location of a cell phone blog.bjorback.com how to find gps location of a cell phone
free coupons printable f6finserve.com discount prescriptions
voltaren nedir voltaren patch voltaren gel
abortion pill prices risks of abortion pill aspiration abortion
end pregnancy teen pregnancy abortion ways to terminate an early pregnancy
cheap abortion pill spontaneous abortion pill price of an abortion pill
get free voucher strattera prescription strattera discounts
pramipexol kaufen pramipexol 0 54 mg pramipexol precio

Σχόλια ( )
Υποβλήθηκε πριν από 3700 ημέρες
Προσθέστε το σχόλιο σας

Συζήτηση - Γνώμες - Σχόλια
Σημαντική ερώτηση
Κυριακή, 12 Μαρτίου 2023 - 18:17
Σχόλια (0)

Αποφοιτηση
Πέμπτη, 9 Μαρτίου 2023 - 18:09
Σχόλια (1)

Ερώτηση
Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2023 - 13:23
Σχόλια (1)

Μια απορια
Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2023 - 17:06
Σχόλια (0)

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΒΙΟΗΘΙΚΗΣ (ΠΑΝ. ΚΡΗΤΗΣ)
Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2022 - 16:23
Σχόλια (3)

Υπάρχει εξειδικευμένο Φόρουμ για το Παιδαγωγικό Αθηνας;;
Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2022 - 20:41
Σχόλια (4)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Περι ανεμων και υδατων
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2022 - 00:25
Σχόλια (0)

Σπουδές στην Κύπρο - Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Θα ήθελα την γνώμη σας
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 21:39
Σχόλια (4)

Διαγωνισμος
Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2022 - 20:12
Σχόλια (0)

Επιταγή ακριβείας
Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου 2022 - 06:45
Σχόλια (4)

Σχολές με φυσική παρουσία

Εκπαιδευτικά... και Άλλα
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023
Απειλές, πιέσεις και τραμπουκισμοί εναντίον των εκπαιδευτικών «στενεύουν» το σχολείο!
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ημέρες
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023
Πανελλήνιες 2023: Σε ποια τμήματα μειώθηκε και σε ποια αυξήθηκε ο συντελεστής ΕΒΕ
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ημέρες
Τρίτη, 14 Μαρτίου 2023
Διάκριση για το Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ σε διεθνή διαγωνισμό
Σχόλια (0)
Υποβλήθηκε πριν από 6 ημέρες
Σελίδα 6 από 5844 (35062 αντικείμενα)
Προηγούμενο
1
2
3
5
6
7
8
5842
5843
5844
Επόμενο
edu4u.gr facebook page
Καταχώρηση Δημοσίευσης